motoare electrice antiex

Motoare electrice antiex 0.12 – 55kW, trifazate si monofazate

Motoare antiexplozive, monofazate 230V sau trifazate, cu puteri pana-n 55kW cu carcasa din fonta, productie Italia si certificare ATEX.

 

Caracteristici generale motoare electrice antiexplozive Atex oferite

  • Gabaritele cuprinse intre 56-315
  • Carcasele sunt robuste din fonta; nu comercilaizam motoare antiexplozive cu carcase din aluminiu
  • Protectie la praf si umiditate standard IP55
  • Clasa de izolatie F
  • Cutia de borne situata deasupra motorului antiex, ce vine standard dotata cu o presetupa antiex;
  • Tensiunea de alimentare este standard de 400V pentru motoarele antiex trifazate dar poate fi executata pana la 660V cu frecventa 50Hz sau 60Hz
  • Sunt executate pentru serviciu de functionare continuu S1
  • Temperatura mediului ambiant 40grade C si altitudine pana la 1000m

Caracteristici optionale motoare antiex:

Motoare tropicalizate, cu clasa de izolatie superioara H, protectie IP56 sau IP66, motoare cu 2 turatii, motoare pentru functionare cu inverter, motoare cu tensiune speciala, motoare pentru temperaturi scazute pana la -55grade.

 

Motoarele electrice antiex Ex-d, Ex-de sunt motoare electrice destinate mediilor cu gaze sau prafuri inflamabile. Datorita modului constructiv, acestea nu permit sa iasa din ele nici un fel de scantei sau flama in cazul defectiunilor ce pot aparea.

Deasementa in functie de clasa lor de temperatura T3, T4, T5 , T6, temperatura pe carcasa nu va creste mai multe decat temperatura de aprindere a mediului in care lucreaza. Pentru aplicatii cu inverter se recomanda ca motoarele electrice antiex sa se foloseasca la puteri mai mici, deoarece prin scaderea turatiilor fara ventilatie fortata, duce la cresterea temperaturii motorului.

Aplicatiile de acest gen fiind aplicatii speciale, este obligatoriu sa respecte intocmai instructiunile livrate cu motorul electric antiex si ca instalatia in care acesta este montat sa fie declrata conforma cu normele in vigoare.