motoare electrice monofazate

Motoare electrice monofazate profesionale in gama de puteri 0.18 – 3kW cu talpi sau cu flansa

Sunt motoare electrice monofazate profesionale importate de la furnizori din Uniunea Europeana. Au cuplu de pornire ridicat Mp/Mn = min 0.6 – 1.6. In general au protectie la suprasarcina incorporata din fabrica. Bobinajul este din cupru si au ca destinatie aplicatiile profesionale.

Aceste caracteristici le recomanda ca unele dintre cele mai bune motoare electrice monofazate de pe piata.

Fise tehnice motoare monofazate

Dimensiuni motoare electrice monofazate

De obicei toata gama este tinuta in stoc. Variantele cu talpi sau cu flansa mare sau cu flansa mica. Turatiile standard sunt de 3000rpm si 1500rpm, optional la comanda putandu-se produce si motoare monofazate cu 1000rpm.

Caracteristici standard:

  • Sunt motoare electrice monofazate 230V
  • Clasa de izolatie F
  • Protectie la praf si umiditate IP54 si IP55
  • Cu condensator permanent in interiorul unei cutii de borne de plastic
  • Cuplu de pornire minim 0.6. Se realizeaza in general cu rotor special din siluminiu. Optional se pot aduce de la furnizorii nostri din Europa motoare electrice monofazate si cu cuplu de 1.5-2. Acesta se realizeaza prin intermediul unui condensator de pornire conectat la un releu centrifugal montat in motor. El deconecteaza acest condensator dupa pornirea motorului, ramanand in functiune doar condensatorul permanent.

 

Caracteristici optionale disponibile pentru tipurile noastre de motoare electrice monofazate:

  • Optional se pot livra motoare electrice monofazate profesionale 230V cu cuplu de pornire ridicat 1.6
  • Puteri peste 3kW. Puterile peste 2.2kW nu sunt uzuale dearece pe langa faptul ca au curent mare (peste 16A incepand cu cele de 3kW), curentul de pornire poate fi si de 6ori mai mare decat curentul nominal. Aceasta poate cauza probleme circuitelor electrice
  • Turatii de 1000rpm, ce se pot face la comanda. Pentru turatii mai mici putem dota aceste motoare monofazate cu reductoare de turatie

In alegerea motoarelor monofazate trebuie stiut ca au cuplul de pornire mai scazut decat la motoarele trifazate. Din aceasta cauza nu la toate aplicatiile pot fi inlocuite motoare trifazate cu monofazate. In general daca exista retea trifazata noi recomandam utilizarea de motoare electrice trifazate. In cazul cand numai reteaua monofazata este disponibila trebuie analizata aplicatia.

Daca este o aplicatie ce necesita cuplu de pornire, cum este la compresoare de exemplu, trebuie alese motoare monofazate cu cuplu ridicat de pornire. Pentru aceste aplicatii le recomandam ca printre cele mai bune motoare electrice monofazate, daca nu si cele mai bune.