reductoare melcate

Reductoare melcate

Bmes.ro comercializeaza reductoare melcate si motoreductoare pentru uz profesional. Sunt tratate doua game consacrate de reductoare de turatie, si anume reductoare melcate patrate si rotunde.

Reductoarele patrate au constructie robusta ce permite montarea de accesorii cum ar fi bratul de cuplu, flansa de iesire sau axul plin de iesire. Forma cubica permite montajul in toate pozitiile ajutand la optimizarea spatiului de montaj.

Prin cuplarea a doua reductoare melcate obtinem un ansamblu numit reductoare combinate. Prin combinarea lor se realizeaza rapoarte mari de reductie si turatii mici la iesire. Ansamblul rezultat prezinta zgomot redus in timpul functioanrii si o fiabilitate ridicata.

Caracteristici generale reductoare melcate ce se pot furniza

 • Pentru motoare electrice in gama 0.09kW – 7.5kW
 • Sunt livrare cu ulei lubrifiate pe viata
 • Marimile sunt de la WG30 la WG130
 • Rapoartele de reductie sunt de la 7.5 la 100 pentru reductoare melcate simple. Prin combinarea a doua reductoare de turatie se poate ajunge la rapoarte reductie pana la i5000
 • Carcasele la marimile pana in WG90 sunt din aliaj de aluminiu, pe cand marimile incepand cu 110 au carcasele din fonta
 • Se pot furniza reductoare de turatie cu ax de iesire tubular sau ax de iesire plin
 • Deasemenea toate reductoarele melcate pe partea de iesire pot fi dotate cu mai multe tipuri de flanse sau cu brat de fixare antirotire

Ghid alegere motoreductoare

1)Pricipalele cerinte ale aplicatiei ce necesita motoreductoare melcate

 • Spatiul disponibil unde va fi montat; in functie de acesta se poate alege din mai multe tipuri de reductoare melcate, ortogonale, planetare etc.
 • Putere disponibila a panoului, si daca se preteaza pentru motoreductoare melcate trifazate sau monofazate
 • Performantele necesare: insemnand cuplul nominal la iesire din reductoarele de turatie, turatia la iesire, puterea motorului electric si numarul de actionari pe ora
 • Conditiile mediului in care vor lucra reductoarele melcate, si anume cantitatea de praf, umiditate si temperatura

2)Factorul de serviciu ce-l impune aplicatia pentru diverse motoreductoare

In functie de puterea motoarelor electrice ce se vor monta pe reductoare melcate, de turatia lor, de numarul de actionari pe ora, si de tipul sarcinii (daca este uniforma, daca este usor variabila sau puternic variabila) exista un tabel de selectie al factorului de serviciu al motoreductoarelor.

Factorul de serviciu este foarte important in dimensionare deoarece de el depinde fiabilitatea reductorului de turatie. Alegerea unui fs scazut duce la uzura prematura a reductorului melcat ales.

Teste de functionare ce se impun pentru reductoare de turatie

Odata alese reductoarele melcate si instalate, acestea trebuie probate. Se vor efectua intai testele de izolatie si de rezistenta, dupa care motoreductoarele trebuie probate in gol si in sarcina.

La o functionare corecta, curentul in sarcina nu trebuie sa depaseasca valoarea trecuta pe eticheta motoreductoarelor. Probele trebuie efectuate de catre personal calificat cu respectarea normelor in vigoare.

Personalul nostru va poate consilia in alegerea combinatiei potrivite motor cu reductor de turatie. Se urmaresc in principal ca motoarele sa nu fie supradimensionate pentru tipurile de reductoarel de turatie alese. Se mai urmaresc ca turatiile finale sa fie cea corespunzatoare, si desigur cuplul nominal sa nu fie mic.

Avand in vedere ca oferim doar produse pentru uz industrial, societatea noastra comercializeaza reductoare de turatie melcate numai catre persoane juridice